Saturday, December 30, 2006

dMarie Time Capsule

Do you want to know what happened in the world on the day you were born? Try dMarie Time Capsule!
Here's my result:

Thursday, December 28, 1972

News Headlines This Week:

Dec 28 - Kim Il-song, becomes President of North Korea  
Dec 28 - Martin Bormann's skeleton found in Berlin (Hitlers deputy)  
Dec 28 - USSR performs nuclear test at Eastern Kazakhstan/Semipalitinsk USSR  
Dec 29 - T M Smirnova discovers asteroid #4006 Sandler  
Dec 29 - Eastern Tristar Jumbo Jet crashes near Everglades killing 101  
Dec 29 - Life magazine ceases publication  

Songs for 1972

A Horse with No Name

by America

Alone Again (Naturally)

by Gilbert O'Sullivan

I Can See Clearly Now

by Johnny Nash

Me and Mrs. Jones

by BillyPaul

The First Time Ever I Saw Your Face

by Roberta Flack

The Candy Man

by Sammy Davis, Jr.

American Pie

by Don McLean

Without You

by Nilsson

Baby Don't Get Hooked On Me

by Mac Davis

Lean On Me

by Bill Withers

1972 Prices US
Bread:  $0.25/loaf Richard M. Nixon
Milk:  $1.33/gal US
Vice President
Eggs:  $1.20/doz Spiro T. Agnew
Car:  $3,879
Academy Award Winners

Gas:  $0.36/gal

Best Picture:The Godfather
Best Actor:Marlon Brando
 in The Godfather
Best Actress:Liza Minelli
 in Cabaret

House:  $30,500
Stamp:  $0.08/ea
Avg Income:  $12,625/yr
Min Wage:  $1.60/hr
DOW Avg:    1,020

People born on December 28

1905 - Cliff Arquette Toledo OH, comedian (Charlie Weaver)
1911 - Sam Levenson New York NY, humorist (Sam Levenson Show, Masquerade Party)
1856 - [Thomas] Woodrow Wilson Staunton VA, (28 President-D-1913-21, Nobel 1919)

On TV in 1972

The Mary Tyler Moore Show    All in the Family    Emergency   
The Bob Newhart Show    The Waltons    Columbo   
The Brady Bunch    M*A*S*H    Hawaii Five-0   
The Odd Couple   

Hot New Toys in 1972

Seance    Action Jackson    Odyssey (Odyssey 100)   
Evel Knievel Figures    Hacky Sack    Fashion Plates   
Radio Flyer "Fireball 2000"    World's Greatest Super Heroes    Pong   

Top Books in 1972

The Great Bridge

by David McCullough

Mrs. Frisby and the Rats of NIMH

by Robert C. O'Brien

copyright 1997-2006 dMarie Direct Inc


  1. Duh.. pertanyaan gue cuma satu.. ada gak ya database spt ini di Indonesia? :D lha wong jaman gua kecil aja motret itu barang mewah hehehe...

  2. Tita, gua rasa ini lebih tepat disebut 'what happened in USA' instead of the world deh, hehehehehehhhe. :)

    Interesting though!

  3. iya sih ini memang dominasi peristiwa di amerika. tapi news headlines-nya lumayan internasional, juga daftar orang2 yg lahir pada tanggal itu. lagu2 top hits itu juga pasti nyampe ke indonesia, seperti halnya film seri tv. tapi mainan gue nggak semuanya tau.. hihi..

  4. iya euy, gue jg kepikiran itu semalem. di time capsule ini bisa sih nambahin data sendiri, tp semalem gue terlalu lelah utk nyari2 peristiwa2 di indonesia khusus utk time capsule gue (upload ini lewat tengah malem.. heheh..). bikin atuh tul.

  5. asik nih :))
    aku coba ah di MPku
    thanks sepupu !